Ζωντανεύει
το «Γαλλικό»

Ζωντανεύει
το «Γαλλικό»

Στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στην καρδιά της πόλης, στους χώρους του άλλοτε «Γαλλικού Νοσοκομείου», δημιουργείται το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής συγκρότημα στην Ελλάδα που θα συνδυάζει τον ιατρικό τουρισμό με ένα Κέντρο Μοντέρνας Τραυματιολογίας και με Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το Συγκρότημα της «Elisabeth»

Για τη δημιουργία αυτού του Συγκροτήματος, αποκτήθηκαν τρία κτίρια και όχι μόνο το παλαιότερο επί της οδού Φράγκων, που φιλοξενούσε το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» και παλαιότερα, επί πολλά χρόνια το «Γαλλικό», δίπλα στον Ι.Ν. των Καθολικών.

Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν από την Ι.Μ. Αδελφών του Ελέους της Καθολικής Εκκλησίας, το κτίριο επί της οδού Φράγκων με την οδό Τύπου, το διπλανό και πολύ μεγαλύτερο κτίριο επί της οδού Τύπου, όπως και το όμορο σε αυτό, γωνιακό κτίριο στη συμβολή των οδών Τύπου και Καθολικών. H όλη επένδυση πραγματοποιείται από ίδια και δανειακά κεφάλαια, ενώ τμήμα της έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό.

Το παλαιότερο κτίριο, χτίστηκε το 1893 και ήταν από τα πρώτα που κατασκευάστηκαν στη Θεσσαλονίκη με οπλισμένο σκυρόδεμα. Το κτίριο, που ανέκαθεν λειτουργούσε ως νοσοκομείο, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους. Θα δεχτεί καθ’ ύψος επέκταση με δύο επιπλέον ορόφους σε εσοχή (1.956 τ.μ.).

Τα άλλα δύο κτίρια κατασκευάστηκαν πολύ αργότερα, 1967 – 1968. Το κτίριο επί της οδού Τύπου που επικοινωνεί λειτουργικά με της οδού Φράγκων, είναι πενταώροφο, με υπόγειο και ισόγειο ( 2.971 τ.μ.). Το τρίτο κτίριο στη γωνία των οδών Τύπου και Καθολικών, που για χρόνια στέγαζε επαγγελματικές δραστηριότητες, είναι οκταώροφο με υπόγειο και ισόγειο ( 2.033 τ.μ.). Και τα τρία κτίρια θα έχουν εμβαδό 6.962 τ.μ.

Στα δύο κτίρια, των οδών Φράγκων και Τύπου, θα λειτουργούν η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και το Κέντρο Μοντέρνας Τραυματιολογίας, με δυναμικότητα φιλοξενίας 180 ατόμων.

Στο οκταώροφο κτίριο, θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 45 δωματίων, σύμφωνα με το concept του ιατρικού τουρισμού.

Στο συγκρότημα θα απασχολούνται συνολικά περισσότερα από 60 – 70 άτομα προσωπικό, θα παρέχεται 24ωρη ιατρική και νοσηλευτική υποστήριξη, ενώ με τις υποδομές που θα δημιουργηθούν θα είναι δυνατή η αντιμετώπιση των προβλημάτων από την περιορισμένη κινητικότητα και τον κλινοστατισμό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ, 58200 ΕΛΛΑΔΑ
Τ. +30 23810 29920 | E. info@pamil.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Copyright © paMIL 2010-2021 | All Rights Reserved | Design by AGrafix | Powered by EcoResources